luni, 22 decembrie 2014

                                                    Larisa Iordache
MAREA SPERANTA A GIMNASTICII ROMANESTI 

Larisa Iordache( n. 19 iunie 1996 ,Bucuresti ) este membră a lotului naţional de gimnastică artistică a României. În 2012, la primul ei Campionat European ca senioară, a devenit campioană europeană la sol și cu echipa, și vicecampioană la bârnă. 
Larisa Iordache devine majoră în acest an. Din cei 18 ani de viaţă, 13 i-a petrecut în sala de gimnastică. Avea doar cinci ani cand o antrenoare a remarcat-o într-un parc din Bucureşti .Zilele s-au adunat şi la şase ani a venit primul concurs la care a participat.Mai tarziu a inteles ca acest sport nu este o joaca.În perioada junioratului a trecut şi prin momente grele, ratări, accidentări, dar şi-a arătat şi valoarea. "Mi-aduc aminte că odată, la şcolare, am căzut de trei ori de pe bîrnă. E cel mai groaznic moment, să te duci la un concurs, să speri că urci pe podium şi apoi să ratezi", spune Larisa. La 13 ani a avut unele îndoieli în ceea ce priveşte gimnastica. "Mă gandeam cum e să fiu un copil normal, şi noi suntem normale, dar n-am putut pentru că îmi place prea mult gimnastica", adaugă Larisa. Este genul de sportivă care ascunde problemele medicale, care lucrează pe durere şi care renunţă doar atunci cand totul devine insuportabil.


Cele mai noi cuceriri cu care se poate mandri Larisa ale anului 2014 sunt rezultatele de la Doha, unde a cucerit 3 medalii de aur.La barna a fost frumoasa si sigura, asa cum ne-a obisnuit in zilele ei bune iar la sol si-a dansat exercitiul de la inceput pana la final, asa cum rar mai vezi in ziua de azi. I-a iesit, clar!
Bineinteles ca poate mai mult, bineinteles ca inca nu e la capacitate maxima avand in vedere pauza luata in ultima perioada, dar daca e sanatoasa are timp sa fie in forma de top atunci cand va fi nevoie. Si tare imi doresc asta pentru ea.
 Visul ei este aurul olimpic de la RIO 2016 ." Larisa trebuie sa fie sanatoasa si sa mai creasca acolo unde trebuie", a declarat Octavian Belu,  dar pana atunci urmatoarea etapa din calendarul Cupei Mondiale este programata in 7 martie 2015 la Dallas.In "Emirates Arena" din Glasgow se va desfasura editia din 2015 a Campionatului Mondial de gimnastica.


Mult succes, Larisa de aur!


sursa : www.larisaiordache.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu